Környezettudatos esküvők a megfelelő esküvői kellékek kiválasztásával

Mivel az esküvői szezon hamarosan újra kezdetét veszi, érdemes fontolóra venni...

...a leghatékonyabb módjait annak, hogyan tervezzük meg azt az igazán különleges napot lelkiismeret furdalás nélkül, ami nemcsak csodás élmény nyújt, de környezetbarát is egyben. 

Az esküvői meghívók

A meghívók jelentik az első alkalmat arra, hogy jó benyomást tehess vendégeidre, és egyúttal meghatározd az egybekelésetek napjának a hangulatát. 

Ha a fenntarthatóság fontos Számodra, fontold meg a digitális vagy biológiailag lebomló lehetőségeket, hogy a papírral spórolj. 

A meghívó, az e-mail meghívók kézzelfogható alternatívája, akár egyedi ajándék is lehet. Keress olyan vállalkozásokat amelyek újrahasznosított papírt használnak. Egy ideális megoldás, ha olyan papírt használtok amiben magvak vannak, így évek múlva is emlékezni fognak a vendégek, mert a “meghívók” az elkövetkező években is zöldelleni, virágozni fognak otthonukban. 

Környezetbarát esküvői ruha

Amint egyre jobban tudatában vagyunk a divatipar környezetre gyakorolt ​​káros hatásának, a tervezők – a feltörekvő tehetségektől kezdve a bevált utcai butikokig- reagálnak. Vannak olyan tervezők, akik szívügyüknek tekintik a fenntartható divatot, és már évek óta környezetbarát módon, és anyagokból készítik kollekcióikat.

Költséghatékonyság

A vintage és a használt ruhák továbbra is népszerűek és költséghatékonyak, csakúgy, mint a mintadarabok értékesítése és az alkalmankénti kiárusítások. Persze mindenképpen szerencsésnek mondhatja magát az, akinek valamelyik közeli hozzátartozója, vagy ő maga is kreatív, és tud esküvői ruhát varrni, illetve átalakítani.

 A Mother of Pearl esküvői kollekciót indított, akárcsak a H&M Conscious, azoknak a környezettudatos menyasszonyoknak, akik az esküvőjük után némi átalakítást követően, életük más alkalmain is viselni szeretnék ruháikat. 

Farmtól az asztalig, ínycsiklandó finomságok a szezonnak megfelelően 

A farm-to-table  egyre nagyobb hangsúlyt kap, és mint ilyen, a helyszínek és a vendéglátók egyre jobban fel vannak készülve arra, hogy ökotudatos menüt kínáljanak, sokan a helyi gazdákkal együttműködve. Keressetek olyan vendéglátó helyeket, amelyek helyi forrásokból szerzik be a szezonális alapanyagokat ételeik elkészítéséhez.

A vegetáriánus és vegán ételek mindig környezetbarátabbak, de ha egy teljesen vegetáriánus ételek listája kívül esik a komfortzónán, érdemes arra törekedni, hogy legalább az előételek húsmentesek legyenek.

A cserepes fűszernövények szépen kiegészítik a dekorációt, és arra ösztönzik a vendégeket, hogy bátran ízesítsék a tányérjaikat, miközben a hangulatosan terített asztal finomságaiból válogatnak.

Az esküvői torta elkészítésével  –  helyi cukrászt bízzunk meg, akik szezonális gyümölcsöket adnak receptjeikhez.  Ami pedig az állófogadást és a dekorációt illeti, a rusztikus rönkfa lábazatok természetes, és családias hangulatot teremtenek. 

Nemcsak könnyen beszerezhetők, de sokkal kevésbé károsak a környezetre, mint a műanyag állványok. Ne feledkezzünk meg az esküvői dj pultjának megfelelő kialakításáról sem, melyet a rönkfa lábazatok segítségével igazán  egyedivé varázsolhatunk. 

A cserepes és vad virágok jelentősége, esküvői kellékek, mint party dekorációk

A vágott virágok sok esetben az esküvők díszei, sajnos azonban rövidéletűek.  Légy részese a boho trendnek, és válaszd inkább az egyre népszerűbb ültetett virágokat és vad kerteket, hogy földi paradicsom hangulatát kölcsönözze a Nagy Napotoknak!

Ahogy az ételekben, úgy a saját termesztésű termékek, virágok esetében is a legetikusabb lehetőség, ezért próbáljuk meg, ahol csak lehet, helyi forrásból beszerezni amire szükségünk van. Tavasztól őszig garantáltan találsz olyan virágokat melyek a helyi kertészetekből megvásárolhatóak vagy bérelhetőek és tökéletes ékességei lesznek az esküvőtöknek.

A biológiailag lebomló konfetti ma már mindennapos.

Ajándékozd meg a násznépet valami egészen különlegessel! A recept egyszerű; szárítsd ki az év folyamán a kerti és vadvirágok szirmait, meglátod a hatás nem marad el, a selymes tapintású virágszirom eső csodálatos élményének köszönhetően.

Egyéb esküvői stílus ötletek. A részletek teszik személyessé az esküvőt, de ahelyett, hogy kedvező árú kézműves- és design hurrikánedényekbe, gyertyatartókba és fából készült ládákba fektetnétek be, amelyeket az esküvő után nem használtok fel újra, keressétek meg a helyi kisvállalkozásokat, akik bérbe adják őket.  Ez egy nagyszerű módja annak, hogy az esküvői ötleteidet úgy valósítsd meg, hogy közben, támogatod az induló vállalkozásokat és projekteket.

Mindezeken túl, ne feledjük, hogy természetesen a helyi vállalkozások támogatása a hétköznapok rohanásában is rendkívüli jelentőséggel bír, mert ezáltal építünk egy boldogabb, fenntarthatóbb jövőt mindannyiunk számára. 

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM